Darülaceze
Haberler
27 Mart 2024 - Çarşamba
Geleneksel Darülaceze İftarımız TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programımıza Darülaceze Başkanımız Hamza Cebeci, İdare Meclis Üyelerimiz, Daimi Heyet Üyelerimiz, kurum personelimiz ve aileleri ile sakinlerimiz katılım sağladı. 

Programda bir selamlama konuşması yapan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yaşlıların tek başına kalmaktan kurtarılması, onlara bir şekilde destek, şefkat ve merhamet elinin uzatılması hayati bir önem arz ediyor." dedi.

Darülaceze'nin ecdattan kalan en önemli kurumlardan biri olduğunu belirten Kurtulmuş, insanlara yaşlılıklarında hürmetin, onlara ikram göstermenin, toplumsal yapının en temel unsurlarından olduğunu söyledi.

Türkiye'de nüfusun giderek yaşlandığına ve bununla birlikte postmodern dünyada yaşlıların bu kalabalık hayatın içerisinde yalnız kaldığına dikkati çeken Kurtulmuş, "Yaşlıların tek başına kalmaktan kurtarılması, onlara bir şekilde destek, şefkat ve merhamet elinin uzatılması hayati bir önem arz ediyor. Bu anlamda bu tür kurumların giderek artması, giderek daha çok fonksiyon görmesini temenni ediyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş ile Başkanımız Hamza Cebeci Sayın Kurtulmuş'a hediye takdiminde bulundu.

TBMM Başkanımız Sayın Kurtulmuş’a, Bakanımız Göktaş’a ve iftarımıza katılım sağlayan tüm misafirlerimize şükranlarımızı sunarız.

Diğer Haberler