Darülaceze
Haberler
07 Şubat 2024 - Çarşamba
Liv Hospital’i Darülaceze’de ağırladık

Zincirlikuyu İmamı Mustafa Emekçi’nin Kur’an tilaveti ve duası ile başlayan programda, Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasında yıllardır Darülaceze’ye gelen birisi olarak kurumun öncesi ve sonrasını bildiğini söyleyen İstiroti, Hamza Cebeci ve ekibine çalışmaları için teşekkür ettiğini ifade etti.

Misafirlerimiz arasında bulunan TAMEV Başkanı Nuray Marçak da bir konuşma gerçekleştirdi. Böyle merkezlerin olması insana güven hissi veriyor diyen Marçak; “Bugün burada siz değerli Darülaceze sakinleri ile birlikte erken bir sevgililer günü kutlamak istedik. İyi günlerde hep birlikte olmayı diliyorum. Darülaceze dünyaya çok iyi bir örnek, bu kadar güzel bir atmosferde, bu kadar güzel insanların olduğu bir mekânda bizleri bir araya getirdiğiniz için teşekkür ediyorum.”  dedi.

Darülaceze tanıtımının da yapıldığı programda Başkanımız Hamza Cebeci de bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Salonda çok kıymetli bir topluluğun olduğunu ifade eden Başkanımız Cebeci konuşmasını şöyle sürdürdü; “Darülaceze ile alakalı derin olmasa da bilgi sahibi olmanız benim için çok önemli. Dünyaları önümüzde serseler ölümün vaktini uzatamıyorsun. Yaş almayı, yaşlanmayı önlemek mümkün değil. Elimizden geleni yapsak da bir vade var. Ne zenginlik ne genetik bunu engelleyemez. 165 yaşına kadar yaşayan adam hayatı bir an gibi tarif etmiş. Dünya ahiretin tarlası, sonsuzluğu burada kazanıyor ya da kaybediyoruz. Allah emanete riayet etmeyi, namaz kılmak ile denk saymış ve emanete sahip çıkanlara cennet vadetmiştir. Bizler de burada bize emanet edilen büyüklerimize en güzel şekilde bakmakla yükümlüyüz. 129 yıldır Darülaceze benzeri bir tane daha proje yapılamamış bu ülkede. Biz cumhurbaşkanımızın destekleri ve Darülaceze’nin kaynakları ile birlikte pek çok vizyoner eser ortaya koyduk.

İnsan ne kadar iyi bakılırsa bakılsın sosyal ilişkisi yoksa yaşamak istemez. Darülacezede sakinlerimizin sosyal ilişkilerini geliştirerek daha uzun yaşamasının sağlamaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince bize emanet edilen insanlara doğru koşulları sağlamaya, insan onurunu ön planda tutarak faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Bu noktada gönüllülerimizin bize hem maddi hem manevi destekleri yürüdüğümüz yolda daha kolay mesafe almamızı sağlıyor. Bu iş gönül işi, gönlü güzel olanın yapabileceği bir iş. Her zaman kapımız sizlere açık. Geldiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından misafirlerimiz rehabilitasyon merkezimiz ve bahçemizde sakinlerimizle de bir araya geldiler.

Liv Hospital ailesine ve programa katılan tüm misafirlerimize ilgileri için teşekkür ederiz.

Diğer Haberler