Darülaceze
Haberler
21 Ağustos 2023 - Pazartesi
DARÜLACEZE SOSYAL HİZMET ŞEHRİ “AÇILIŞA DOĞRU”

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri açılışına doğru, Darülaceze İdare Meclisi yeni üyeleri ile birlikte ilk toplantısını gerçekleştirildi.

Görüşme öncesinde Sosyal Hizmet Şehrimizin toplantı salonunda gerçekleşen kahvaltılı programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Sayın Davut Gül, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Darülaceze İdare Meclis Üyeleri, Darülaceze Daimi Heyeti, Darülaceze Gönüllü ve çalışanları ile basın mensupları katılım sağladı.

Programda açılış konuşması gerçekleştiren Başkanımız Hamza Cebeci, “Darülaceze çok köklü bir kurum, 128 yıldır durmaksızın faaliyet gösteriyor, hizmetleri anlatmakla bitirilemez ancak Yeni İdare Meclisimiz ve Sayın Bakanımızın tecrübe, donanım ve vizyonu ile gerçekleştireceğimiz çalışmalarla, 128 yıllık birikimi önümüzdeki 5 yılda kat kat aşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Başkanımızın ardından selamlama konuşması yapan İstanbul Valisi Sayın Davut Gül ise Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri ve yeni dönem çalışmalarının, Türkiye’nin ikinci yüzyılına damga vuracak çalışmalar olacağına inandığını vurguladı.

Kapanış konuşması gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Darülaceze’nin köklü geçmişe sahip dünya çapında bir hizmet modeli olduğunun altını çizdi. Sayın Bakanımız; “Bu toplantı tarihimiz açısından da önemli bir toplantıdır. Yıllar sonra hayırla yad edilecek bir kurumun adım adım açılışına şahitlik ediyoruz. Bu ülkede yüz yılda yapılan hizmetten çok daha fazlası son 20 yılda gerçekleşti. Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri de dünyada parmakla gösterilecek yepyeni bir yerleşkeye kavuşuyor. Medeniyetimizin damıtılmış bir örneğini oluşturan Darülaceze, yeni meclisin çalışmaları ve Sosyal Hizmet şehri ile Türkiye Yüzyılına damgasını vuracak. Bugün burada bulunan herkese de çalışmaları için ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

Programın ardından Sosyal Hizmet Şehri yerleşkesi gezilerek, çalışmalar yerinde gözlemlendi.

Aylık idare meclis toplantısının da gerçekleştirdiği programa katılım gösteren herkese şükranlarımızı sunarız.

Diğer Haberler