Darülaceze
Haberler
15 Kasım 2023 - Çarşamba
DARÜLACEZE SOSYAL YAŞAM ŞEHRİ AÇILDI

Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Darülaceze Sosyal Yaşam Şehrimiz’in açılışı gerçekleşti.

İstanbul Arnavutköy’de bir yıl gibi kısa bir sürede inşası tamamlanan, sosyal hizmetin geleceğine yön verecek Darülaceze Sosyal Yaşam Şehrimizin açılışına siyaset, sanat ve spor dünyası ile Darülaceze sakinleri, çalışanları, gönüllüleri ve bağışçıları yoğun katılım sağladılar.

Bir konuşma gerçekleştiren Başkanımız Hamza Cebeci; “Hayatımın en heyecanlı günlerinden birini yaşıyorum. Bir millet medeniyetini ortaya koyduğu eserleriyle ispat eder. İşte medeniyetimizin temsili olan bu büyük eser de gücümüzün ispatıdır. Dünyanın gözü önünde yaşanan zulümlere karşı burada herkese koşulsuz kucak açılacak olması da bizim merhametimizin timsalidir. Şehrimizin inşasında en büyük katkı Sayın Cumhurbaşkanımızındır. Başta şahsı olmak üzere, bu kıymetli eserin ortaya çıkışında ilk günden itibaren emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.” dedi.

Başkanımızın ardından salonu selamlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş da “Maziden güç alıp âtiyi inşa eden bir toplumuz. Darülaceze ile 128 yıl önce tüm dünyaya bir sosyal hizmet modeli teklif edildi ve başarılı olundu. Bugün bizler de bu yeni eser ile yepyeni bir vizyon çiziyoruz.” dedi.

Programda bir selamlama konuşması gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da; “Bugün bu büyük eserin açılışında sizlerle beraber olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum.” dedi ve konuşmalarını şöyle sürdürdü;
“Darülaceze bizim için gurur kaynağıdır. Burası din, köken, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm düşkünlere kucak açan, sığınabilecekleri bir çatı olan sembol bir kurumdur. Bu çatı altında alicenaplık vardır. İnsana sırf insan olduğu için hürmet etme anlayışı vardır. Modern kültürün dayattığı insan insanın kurdudur zihniyeti yerine yüce gönüllülük vardır. Tüm faaliyetlerini hayırseverlerin bağışları ile sürdüren Darülaceze’nin Sosyal Yaşam Şehrinin inşaasında katkısı bulunan tüm gönüllülere teşekkür ediyorum.
Bu düşüncelerle şehrimiz başta sakinleri olmak üzere tüm milletimize hayırlı olsun diyorum.”

Kurdele kesimi ile açılışı gerçektirilen Sosyal Yaşam Şehrimiz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

Diğer Haberler